Видано «Збірник рецептур страв, кулінарних виробів і напоїв (технологічних карт) для харчування дітей шкільного віку для закладів освіти, дитячих закладів оздоровлення та відпочинку та закладів сфери соціального захисту». До збірки входять технологічні вимоги до продуктів, інформація щодо особливостей та технології приготування страв і напоїв. Усі вони відповідають нормам нового Санітарного регламенту для закладів загальної середньої освіти, який враховує високу поживну і біологічну цінність та адаптованість харчових продуктів до вподобань дітей. Збірник, який рекомендовано використовувати у закладах освіти при складанні власного меню, розрахований на керівників учбових закладів, спеціалістів, працівників закладів загальної середньої освіти, а також інших фахівців організацій, які здійснюють контроль та державний нагляд за харчуванням школярів. Збірку сформовано в результаті спільної роботи фахівців ДУ «Інститут громадського здоров’я ім. О.М. Марзєєва НАМН України» та Київського національного торговельно-економічного університету.
Ю.В. Жарікова
Редакція журналу «Український медичний часопис» за матеріалами moz.gov.ua